Over mij

Ik ben Esther van Leest en geboren in 1971.

Met mijn vriend Cor en mijn zoon Thijn (geboren in 2002) woon ik aan de rand van Pijnacker. Hier is ook mijn praktijk. Deze is gelegen in een rustgevende landelijke omgeving met uitzicht op schapen, paarden en koeien én met in de verte de skyline van Rotterdam.

In mijn vrije tijd vind je mij vrijwel wekelijks, in zomer én winter, in zee voor een verfrissende duik. Ook wandel of fiets ik graag in landelijke omgevingen samen met Cor. Met een aantal goede vriendinnen doe ik regelmatig leuke dingen. En voor een festival of concert ben ik ook altijd in. 

Toen ik moeder ben geworden, ontdekte ik dat kinderen enorm fascinerend zijn. Na een lange loopbaan als directiesecretaresse heb ik op enig moment het roer omgegooid. Aan de Academie voor Psychodynamica heb ik de Post-HBO registeropleiding tot kindercoach gevolgd. Als gediplomeerd en toegewijd kindercoach coach ik kinderen dagelijks op een positieve, laagdrempelige én oplossingsgerichte manier. Dit doe ik met veel plezier. 

Pratend en aansluitend op de belevingswereld én interesses van het kind zet ik verschillende werkvormen in. Hierbij kun je denken aan visualisaties, creatieve werkvormen (tekenen, kleien, schilderen, werken met poppetjes of knuffels) en diverse spelvormen. Dit doe ik spelenderwijs. Hierdoor is het mogelijk tot de kern van het probleem te komen. Tijdens de coaching begeleid ik het kind naar de oplossing die het in zich heeft met de focus op eigen gedrag, kwaliteiten en talenten. Dit zorgt ervoor dat het kind meer in verbinding komt met zichzelf, zelfvertrouwen ervaart en weer in zijn/haar eigen kracht komt. 

Wanneer ik dan de twinkeling in hun ogen zie, ben ik een gelukkig mens. Echt heel mooi om daaraan te mogen bijdragen!

Polderweg 4A, 2641 NT Pijnacker